Матеріали і статті
про сільський туризм
>>  Информация о проектах>>  Зеленый туризм

Одещина розвиває «зелений» туризм


Будемо відвертими - Одеська область традиційно асоціюється з морським відпочинком. Для екологічного туризму українці надають перевагу Закарпаттю, Івано-Франківщині, Київщині та інші регіонам, де є чимало природних можливостей. Проте це все не означає, що не потрібно нічого «зеленого» робити на теренах Одещини. Тому співробітники ГО «Одеське обласне агентство реконструкції та розвитку», реалізуючи проект «Туризм як каталізатор економічного розвитку сільських територій» в партнерстві з Біляївською та Роздільняньською райдержадміністраціями, стали своєрідними «піонерами» в Одеському регіоні. Проект фінансується Європейським Союзом та направлений на розвиток «зеленого» туризму в області.

Одним із напрямків такої діяльності став запуск веб-порталу greenodessa.com, присвяченого екологічному відпочинку в Одеській області. Даний сайт надає можливість користувачам ознайомитись із всіма послугами у сфері «зеленого» туризму регіону, а також отримати корисну інформацію безпосередньо для провайдерів туристичних послуг.

Структура сайту розроблена для максимально зручного пошуку туристичних об’єктів, новин та іншої корисної інформації. Так, користувач може здійснювати навігацію завдяки мапі районів Одеської області, кожен з яких містить інформацію про свої туристичні можливості, або за видами туризму.

Зареєструвавшись на сайті, користувач має змогу додати туристичні об’єкти або «зелені» тури. Слід зауважити, що концепція наповнення порталу побудована навколо самостійного заповнення інформації туристичними провайдерами Одещини. Крім того, після реєстрації відкривається доступ до розділу із базою знань, де міститься корисна інформація про туристичний бізнес, семінари та інше.

Веб-портал «зеленого» туризму поки що працює у тестовому режимі, має початковий зміст про екологічний туризм Одеської області, але цього недостатньо для повноцінного існування такого веб-ресурсу. Тому команда Проекту буде вдячна, якщо як можна більша кількість представників екологічного туризму  Одеського регіону пройде нескладний процес реєстрації та надасть інформацію про свої об’єкти та туристичні маршрути.

Варто зазначити, що з початку реалізації проекту вже започатковано роботу Туристичного інформаційного центру в м. Роздільна (Одеська обл.), розроблено презентаційні книги та туристичні гіди Біляївського та Роздільнянського районів, також ці райони отримали власні інтернет-сайти (visitbilyaivka.com та visitrozdilna.com) з інформацією про природу та їх історію, готелі, приватні садиби, цікаві пам’ятки, ресторани та інше. Наразі основні зусилля команди Проекту направлені на створення двох кемпінгових майданчиків у с. Маяки (Біляївський район) та с. Одрадове (Роздільнянський район), відкриття яких очікується незабаром.

Горнолыжные туры в Грузию