Місія на Марс і мілітарі-туризм: Житомирщина промаркує нові маршрути


28 Mar 2018

Об’єднанні громади Житомирщини розпочинають процес формування туристичних маршрутів на своїй території та проводитимуть їх маркування, задля збільшення потоку туристів.

До такого рішення прийшли управлінці громад, які працюють у напрямку розвитку туризму, на семінарі, організованому Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування та партнерами Житомирською ОДА та Житомирським обласним туристичним інформаційним центром,  – повідомляє 1.zt.ua

«Ресурси громади ми звикли бачити лише у вигляді корисних копалин, підприємств, землі, адже їх простіше використовувати, а от туристичні ресурси – набагато складніше освоїти та запустити їх в роботу. Перший крок – це інвентаризація цих ресурсів та їх формування у маршрути, потім потрібно їх ознакувати, а далі потрібно ці ресурси рекламувати», - розповів Сергій Підмогильний, голова Асоціації активного та екологічного туризму України.

 На сьогодні завдяки підтримці Житомирського Центру туристичний актив області вже напрацював 4 нових туристичні маршрути. Зокрема «Мілітарна Житомирщина», «Підготовка до місії «Марс 2020», «Романтичний Житомир», «Великі мрійники Житомира».

Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, задля розвитку туристичного потенціалу громад проводить цикл навчань для фахівців ОТГ. У квітні планується проведення п’яти тренінгів з розвитку сільського туризму для окремих ОТГ регіону, з метою напрацювання плану розвитку туризму та врахування цих ідей під час розробки стратегії розвитку громад.

«Чи приносять кошти в громади маєток Терещенків у Червоному, будинок на озері у Солотвині, Кам’яне село у Олевській ОТГ? Питання риторичне, сьогодні ми визначили алгоритм кроків для монетизації туризму, та залучення місцевих підприємців для розвитку інфраструктури. Тоді ці об’єкти, стануть магнітом для туристів та коштів», - переконував Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.