В Коблевому добудовують пішохідну набережну


07 May 2018

У куротній зоні села Коблеве на Миколаївщині завершується спорудження сучасної пішохідної набережної. Її урочисто відкриють уже за кілька тижнів – на початку туристичного сезону.

Про це заявив голова товариства підприємців Коблевого Олег Боз, повідомляє KoblevoNews.

«Загальна протяжність набережної до початку турсезону 2018 року становитиме 260 метрів. На сьогодні вже закінчено роботи з влаштування підпірних модулів, що захищатимуть набережну від штормів і розмиття, укладається тротуарна плитка. До роботи приступили мозаїчники - 250 м підпірних модулів будуть обкладені білою мозаїкою. Вже практично готова друга партія дизайнерських ліхтарів, а 20 чотириметрових пальм прибули в Україну», - сказав Боз.

За його словами, у травні закінчиться спорудження та оздоблення стаціонарних квіткових клумб, куди будуть висаджені рослини, адаптовані для цвітіння впродовж усього спекотного літа. На набережній розташовуватимуться безкоштовні туалети й душові. Вулиця використовуватиметься виключно для піших прогулянок. Крім прилеглих до неї торгових точок і ресторанів, розміщення таких закладів безпосередньо на самій набережній не передбачено.

Варто зазначити, що однією з головних умов, поставлених перед розробниками, було максимально зберегти територію пляжу. Із завданням впоралися - ширина пляжу становить 40 метрів.

«Ми вирішили, що курорт Коблеве повинен розвиватися, і тому будуємо красиву європейську набережну. Сподіваємося, в наступному році вона стане довшою. Адже, відповідно до детального плану розвитку території, курортна зона Коблевого в результаті повинна отримати набережну, завдовжки в півкілометра», - зазначив голова товариства підприємців населеного пункту.