Залишки Микитинської фортеці потраплять до туристичного маршруту


05 Jun 2018

Залишки Микитинської фортеці, що в селищі Комишуваха Запорізької області, хочуть перетворити на повноцінну туристичну дестинацію.

Як повідомляє прес-центр ініціативи "Децентралізація" із посиланням на Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування, до Комишувахи раніше не було екскурсій для широкого загалу. Збережені вали без жодного розпізнавального знаку сприймалися як нерівності землі. Проте за ними - визначна історія XVIII століття.

«Як говорять історики, козацький шлях прокладався саме цими місцями. І на згадку про це залишилась Микитинська фортеця. З’ясувалося, що саме ця фортеця є найбільш збереженою із семи, що існують на території Запорізької області. І в Комишуваській ОТГ вирішили привернути увагу спонсорів для розвитку туристичного об'єкту, а також громадськості як майбутніх ініціаторів різних заходів на території та туристів», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, було організовано прес-тур на так зване «нове відкриття» історико-археологічної пам'ятки. На об’єкті вже встановили інформаційні стенди. У найближчих планах громади – розроблення туристичного маршруту як Микитинською фортецею, так і всіма фортецями Дніпровської лінії, а також проведення тематичних фестивалів і створення музею просто неба.

Микитинська фортеця – одна із семи запланованих фортець Дніпровської укріпленої лінії. Вона складалася з восьми бастіонів, які надавали їй вигляду восьмикутної зірки.