На Закарпатті відбудуться фестивалі коломийок та екологічний Праліс-фест


25 Jul 2018

Найближчі вихідні на Закарпатті будуть насичені оригінальними фестивалями. На Воловеччині проведуть фестиваль коломийок, а на Великоберезнянщині — екологічний "Праліс-фест".

Про це повідомляють на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"У неділю, 29 липня, в селищі Воловець пройде традиційний обласний фестиваль коломийки "Дзвінкі перлини Верховини", який вкотре продемонструє різноманіття та багатогранність місцевого фольклору. Запланована святкова хода з музикою та співом, виступи на головній сцені троїстих музик, сопілкарів, коломийкарів, фольклорних колективів та конкурс на краще виконання коломийки тощо", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, цього ж дня на території Ужанського національного природного парку в селі Стужиця Великоберезнянського району вдруге відбудеться Міжнародний етнографічно-екологічний "Праліс-фест", який пропагує збереження флори та фауни карпатських лісів. Відвідувачі матимуть можливість пройтися екологічними, рекреаційними та туристичними маршрутами до пралісів, які включені до переліку об’єктів Світової природної спадщини ЮНЕСКО, на гору Кремінець, вершина якої є місцем перетину державних кордонів Польщі, Словаччини й України, до місця падіння метеориту "Княгиня" та до тисячолітніх дубів "Чемпіон" і "Дідо-Дуб".