На Житомирщині пройде третій фестиваль народної творчості


03 Aug 2018

У Ємільчинському районі на Житомирщині у неділю, 5 серпня, пройде третій фестиваль народної творчості «Джерело Уборті».

Про це повідомляє сайт Укрінформ. 

«Ідея фестивалю – привернути увагу до етнографії та побуту поліщуків і зберегти культурне надбання житомирського Полісся. До того ж, ми покажемо жителям району та гостям лісове джерело, де бере свій початок річка Уборть, адже мало хто про нього знає. Наш фестиваль має свою історію і з’явився він завдяки ініціативі уродженця села Андрієвичі Петра Скиби. Сподіваємося, що наступного року естафету проведення цього заходу підхоплять наші сусіди з Олевського району, а потім і Білорусь», - про це розповіла головний спеціаліст відділу культури та туризму Ємільчинської селищної ради Любов Остапчук.

Джерело, з якого починається Уборть, розташоване на межі двох сільських рад – Рихалівської та Андрієвицької.

На заході виступатимуть художні колективи з Ємільчинського району, а виконуватимуться авторські пісні, учасники також декламуватимуть свої вірші про річку Уборть.

Крім того, під час фестивалю пройде конкурс на найкращий поліський костюм, на якому відзначатимуть наймолодшого і найстаршого учасників у вишиванках, кращу жіночу та чоловічу вишиванки, а також найбільшу родину у вишиванках.

Всі охочі зможуть узяти участь у майстер-класах із виготовлення ляльки-мотанки, поліських килимів, соломо- та лозоплетіння. У програмі свята також виставка-ярмарок продукції бджільництва від місцевих пасічників, конкурси «Майстриня кулінарії» та «Найдовша дівоча розплетена коса».