День міста у Чернівцях


04 Oct 2018

У Чернівцях до Дня міста встановлять унікальну для України фотозону – 7-метрову стелу з тризубом та світлодіодним підсвічуванням.

Про це розповіли в міській раді на спеціальному брифінгу щодо відзначення Дня міста, повідомляє Укрінформ.

"Родзинкою" нашого свята стане унікальна для нашої країни нічна фотозона. На Центральній площі нашого міста встановлять 7-метрову стелу з тризубом. Вночі тризуб підсвічуватиметься світлодіодною підсвіткою. Подібного ще не було в жодному українському місті", – сказала начальник управління культури Чернівецької міськради Юлія Сафтенко.

До Чернівців фотозону привезе виробник піксельних гірлянд з Тернополя. Стела з тризубом стоятиме на Центральній площі впродовж двох днів.

Варто зазначити, що урочисте відкриття свята до 610-ї річниці від дня першої письмової згадки про Чернівці відбудеться в суботу, 6 жовтня, о 12:00 біля Ратуші.

У межах святкування Дня міста буде організовано фестиваль гуцульської культури, різноманітні спортивні змагання, презентація стінопису "Місто на долоні" (мистецький перфоменс), переберія статуї Європи, виступи переможців фестивалю "Червона рута", святкові концерти та лазерне шоу.