Львів святкує китайський Новий рік з драконами та світловим шоу


01 Feb 2019

Грандіозне вогняне світлове шоу, яскрава і магічна хода драконів та інші дійства — усе це в програмі святкування китайського Нового року у Львові, яке розпочалося 1 лютого на декількох локаціях обласного центру і триватиме впродовж п'яти днів.
Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

"У Львові з 1 до 5 лютого вже восьмий рік поспіль відбудеться масштабне святкування китайського Нового року. Головна сцена розташовуватиметься на площі Ринок. Тут будуть проходити й основні заходи святкування: китайське новорічне дійство, хода яскравих драконів, грандіозне вогняне світлове шоу. На великому екрані усі зможуть побачити трансляцію зі святкування Нового 2019 року з найбільших міст Китайської Народної Республіки", - йдеться в повідомленні.

Ще однією локацією зі святковим декором у китайському стилі стане Львівський палац мистецтв. Тут відбуватиметься виставка світлин, присвячена Китаю та українсько-китайській дружбі. А в дворі Палацу мистецтв на великій сцені виступатимуть українські та китайські мистецькі колективи. Діятиме міні-ярмарок, де частуватимуть глінтвейном та традиційними східними стравами.
Третя локація - площа за музеєм Арсенал, де розташують фотозону.

Гостей фестивалю очікує презентація пива та наливок, виготовлених у Львові за прадавніми китайськими рецептами.

З 1 до 5 лютого в найбільшому нічному клубі міста – Malevich Night Club – відбуватимуться масштабні вечірки в китайському стилі, а також феєричне відкриття події та зустріч Нового 2019 року за китайським календарем.

Організаторами заходу є Міжнародна громадська організація "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва". Подія відбувається за підтримки китайського посольства в Україні та міністерства культури КНР, а також за сприяння Львівської облдержадміністрації.