Унікальні місця біля Стамбулу


18 Feb 2019

Біля найбільш людного міста Туреччини, яке відоме своєю густонаселеністю, постійними автомобільними заторами та перевантаженим громадським транспортом, є безлюдні, унікальні за красою та можливостями для відпочинку місця.
Про них розповідає інтернет-видання A News

"Стамбул приховує багато унікальних місць, які варто відвідати. Парк Чілінгоз, який займає територію 17,75 гектарів і має довгий пляж на узбережжі Чорного моря, – одне з них. Це найкраще місце для кемпінгового відпочинку", – повідомляє видання.

Чаталджа

Туристам радять обирати це місце для втечі від міського хаосу та милування неперевершеними природними ландшафтами.

Чаталджа – це територіально один із найбільших, але віддалений район європейської частини Стамбула з порівняно невеликою кількістю населення – близько 65 тисяч людей. Тут є інше привабливе, але не особливо популярне серед туристів місце – стародавнє печерне поселення Інджеїз. Загалом перші поселення тут з’явилися 2,5 тисячі років тому. А в дев'ятому столітті генуезці освоїли у високих скелях три великі печери. Це печерне поселення існує досі.

Інджеїз

Ще одне унікальне місце для відпочинку – Ельмасбурну. Це довгий пляж на узбережжі Чорного моря, над яким височіють стрімкі скелі. Це місце радять як ідеальне для підводного полювання.
Ще одне унікальне місце - Айват, який завдячує своєю назвою струмку, що тут протікає, та греблі, побудованій за часів Османської імперії.
Окрім перерахованого туристам радять приймати повітряні ванни на схилі та в лісах Айдосу, Белградських лісах, які розташовані лише за 35-45 хвилин на авто від центру міста, відвідати поселення Ріва, що розміщене за 40 км від Стамбула, або рибацьке селище Анадолу Каваги. Незмінним для приємного вікенду залишається Кілйос – чудове поєднання моря та природи узбережжя, а також Шіле та Агва з їхніми зеленими долинами.