Львів очолив британський рейтинг міст для святкових вікендів


22 Aug 2019

Львів посів першу сходинку рейтингу туристичних міст, у яких жителі Великої Британії найчастіше бронювали житло впродовж минулого року.

Lviv

Відповідний список склали сервіс бронювання тимчасового житла Airbnb і Post Office Travel Money, повідомляє tvoemisto.tv.

Крім того, Львів виявився у британському рейтингу й найбільш дешевим містом.

Зазначається, що до переліку потрапили, передусім, міста, куди можна поїхати щось відсвяткувати на вікенд: випускний, день народження тощо. Сформували рейтинг на основі інформації про кількість бронювань житла рік тому і зараз. Половина міст у рейтингу розташовані в Східній Європі, але Львів у ньому – єдине українське місто.

В усі східноєвропейські міста, що потрапили до рейтингу, є прямі рейси з Лондона.

Крім того, автори дослідження порахували, скільки в середньому коштує коротке перебування в тому чи іншому місті. Враховували дві ночі розміщення в житлі, знайденому через Airbnb, вечерю, проїзний на день у міському транспорті, трансфер з аеропорту та назад, прокат велосипеда на день та відвідування екскурсій і музеїв – усе для двох людей.

У Львові пара туристів на все це зможе витратити 137,42 фунтів стерлінгів (орієнтовно 4219 грн). Це й вивело місто на перше місце у рейтингу. Далі йдуть: Тірана, Албанія (153,43 фунти), Катовіце, Польща (191,72 фунт), Кошице, Словаччина (195,52 фунтів), Каунас, Литва (236,79 фунтів), Анталія, Туреччина (245,57 фунтів), Барі, Італія (294,38 фунти), Москва, Росія (336,26 фунтів), Лісабон, Португалія (378,12 фунтів) та Алкмар, Нідерланди (409,69 британських фунтів).