1 травня в Хусті стартують ювілейні змагання ''Стежками Героїв''


07 Apr 2009

Десяті всеукраїнські змагання з пішохідного туризму "Стежками Героїв" відбудуться цього року на Закарпатті, з нагоди відзначення 70-тої річниці геройської боротьби "Карпатської Січі" на Красному полі, що біля Хуста.

Стартуватиме змагання у славнозвісному місті Хуст 1 травня, а завершиться у прикарпатському с. Осмолода. Загалом учасники змагань подолають щонайменше 130 кілометрів сонячними долинами і засніженими верхами Карпат, долаючи безліч природних і людських перешкод: потоки, прірви, вирубки, сніги і болото. Цього року зголошених команд вже є майже 30 і це ще далеко не межа.

Стежками Героїв відбуваються на Закарпатті вже вдруге. Минулого року в змаганнях взяли участь понад 30 команд з усієї України, з яких найсильнішими і найвитривалішими виявились команди "Острозька Академія" (Острог) та "Ядрьоні черепахи" (Львів). Від Закарпаття, нажаль було, представлено лише дві команди, але цього року бажаючих взяти участь у змаганнях вже стало більше.

Підготовку маршруту здійснює всеукраїнська молодіжна Організація "Пласт – НСОУ" за підтримки Федерації спортивного туризму України та Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді при Міністерстві освіти і науки України.

У змаганнях можуть брати участь команди громадських об’єднань, загальноосвітніх та позашкільних навчально-виховних закладів освіти, інших навчальних закладів, підприємств та організацій, самостійні команди, які мають необхідну туристично-спортивну кваліфікацію (досвід піших походів першої і другої категорії складності). Команда може складатися від 6 до 15 осіб віком понад 15 років. Зголоситися учасником може кожен, хто збере довкола себе групу бажаючих і подасть заявку.

Більш детальна інформація про змагання www.steger.com.ua. Або пишіть bezpoleznuj@gmail.com— Андрій Будник (Регіональний Представник Змагань на Закарпатті)

 

Источник: tourinform.org.ua.