Пляжні заборони Італії


06 Jul 2009

У Європі італійські курорти мають славу не лише найдорожчих, але й таких, де існують численні заборони. Цього сезону перелік обмежень поповнився: хто полюбляє пляжні масажі, має забути про таке задоволення.
Бажаєте масаж обличчя і шиї? Або лише спини? Якщо все в комплексі - максимальна ціна приблизно 20 євро. Утриматися від спокуси кількох хвилин пляжного релаксу для когось і вкрай важко.
"Так, я часом погоджуюся на такі масажі. І знаєте, непогано, мені подобається", - говорить одна відпочивальниця.
Таких клієнтів масажисти-аматори зі Сходу носом чують. Кілька крапель духмяного масла, трохи крему - і до роботи. Дехто споглядає процес із підозрою: "Ні, я на пропозиції масажистів під час відпочинку не погоджуюся. Не довіряю. Хтозна, які препарати вони використовують".
Та нинішнього літа Міністерство охорони здоров'я Італії сказало: досить! Пляжний шезлонг - не місце для терапевтичних процедур, тим паче, коли це роблять непрофесійні руки. Адже замість того, щоб позбутися болю в спині чи підкріпити м'язи, у такий спосіб можна погіршити здоров'я.
"Внаслідок непрофесійних масажів можлива поява дерматиту, інфекційних захворювань шкіри, оскільки масажисти-любителі не дотримуються правил гігієни, використовують масла невідомого походження. Також ці масажисти нічого не знають про можливі патології пацієнта", - пояснив лікар-масажист Мікеле Де Моннієр "Радіо Свободі".
Як кажуть урядовці, пляжні непрофесійні масажі не лише ризиковані для здоров'я, але й є ознакою поганого виховання. Дбати про своє тіло і здійснювати лікувально-естетичні процедури необхідно у відповідних місцях.
До речі, власні "пляжні заборони" в Італії скрізь. Схоже, заборони залишаються популярним засобом для виховання культури відпочинку на італійських курортах.
Зокрема, на острові Капрі прогулюватися центральною площею містечка з оголеним торсом або голосно шелепати сандалями по бруківці може коштувати штрафу у дві сотні євро.
А от у деяких зонах відпочинку на Лігурійському узбережжі існують штрафи для тих, хто в купальнику йде купувати морозиво до кондитерської в центрі міста.
У Тоскані ж збираються заборонити навіть зведення пісочних замків. Це невдоволено сприймають передусім батьки, для котрих пісочні будівництва - улюблена забава їхніх дітей.
Окрім цих заборон, є ще купа правил поведінки, яких в Італії не завжди дотримуються: не смітити, не говорити голосно по телефону, не вмикати на всю потужність радіоприймач і не грати в м'яча близько біля лежаків, де відпочивають інші курортники...
Наближається розпал сезону, і боротьба між тими, хто прагне розваг, а хто спокійного відпочинку, тільки починається.

Джерело: tourinform.org.ua.