В Ужгороді знову будуть ''миколайчики'' і... єдиний в Україні парад Миколаїв


17 Nov 2009

Справжні Миколаї та Діди Морози проїдуться святковим кортежем по головним вулицям міста разом з музиками, щоб привітати з наступаючими новорічно-різдвяними святами жителів та гостей Ужгорода.
Кожного, хто прийде на пл.Театральну 18 грудня, чекає святкова акція від Управління освіти Ужгородської міської ради та громадської організації "Панонія", під час якої близько 1500 школярів у ролі "маленьких миколайчиків" роздаватимуть дітям солодощі.
Свято Святого Миколая на Закарпатті розпочнеться 18 грудня традиційним встановленням найпершої в Україні обласної ялинки. Головна ялинка Закарпаття, що традиційно встановлюється на площі Театральна буде прикрашена найкращими ялинковими іграшками, що зробили власноруч школярі та дошкільнята міста Ужгород.
А о 14.00, на площі Театральна, новорічно-різдвяні свята розпочнуться традиційним дитячим променадом „миколайчики” до свята Святого Миколая, що триває вже 14 рік. Відразу ж, цього дня, помічники Святого Миколая відправлять тисячі листів закарпатських дітей до Фінляндії Святому Миколаю, а в книжковому магазині „Кобзар” пройде закарпатський книжковий фест "Книга на Миколая", де традиційно продемонструють новинки закарпатського книговидання 2009 року.
Основна акція Парад Миколаїв розпочнеться на площі Театральна – чимало сюрпризів, фотосесія з Миколаями, розваги, і звичайно запалення вогнів головної ялинки Закарпаття.
Свято організовують "Закарпатська ліга КВН", Корпорація свят "Не ПоНяЛ", кафедра туризму УжНУ, Туристичний інформаційний центр Закарпаття за підтримки Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міськради та управління освіти Ужгорода.

Джерело: tourinform.org.ua.