В Закарпатті відкрили перший в СНД мілітарі-готель


11 Jan 2010

На Закарпатті презентували 30 грудня ще одну туристичну принаду — перший в Україні та СНД мілітарі-готель. Про це повідомив завідувач кафедри туризму Ужгородського нацуніверситету Федір Шандор.
У концепцію готелю "Ґрінгоф" (розташований у Воловецькому районі) закладена історія військової лінії Арпада часів Другої світової війни.
Кожна кімната (усього 9 кімнат) присвячена певній із 8 військових ліній, які свого часу проходили територією Закарпаття.
Довідка.
Закарпатськими фахівцями з туризму вже розроблено Військовий туристичний маршрут "Лінія Арпада" (Свалява-Уклин-Верхня Грабівниця-Підполоззя-Гукливе-Міжгір'я-Синевир).
Такий різновид відпочинку, як військовий туризм, вже відпрацьований у Європі, де користується значною популярністю. Фортифікаційні споруди та старовинні замки, місця відомих битв, дзоти, доти, окопи, залишки техніки, бункери, великі оборонні лінії часів І та ІІ Світових воєн, музеї зброї, танки та військова техніка, місця поховання загиблих воїнів – усе це в європейських країнах приносить прибуток, при цьому популяризуючи саму державу. Також діє Міжнародна асоціація військового туризму, центр якої знаходиться у Франції.

Джерело: tourinform.org.ua.