15-й фестиваль вина у Мукачеві відвідало понад 50 тисяч гостей


20 Jan 2010

Один з наймасовіших винних фестивалів в Україні проходив вже уп’ятнадцяте. Крім різних сортів традиційного закарпатського духмяного напою, виробники пропонували гостям міста мед, вироби з м’яса, сувенірну продукцію. Склянку вина на фестивалі можна було придбати за 5 гривень, літр "Ізабелли" вартував 20 грн. Найдорожчим виявився "Бальзам" від багаторазового призера у номінації червоних вин Івана Урсти. Не зважаючи на ціну – 160 гривен, його розкупили ще першого дня. Учасникам фестивалю було з-поміж чого вибирати: вина сортів "Рислінг", "Трамінер", "Мюллер Тургау", "Каберне Совіньйон", "Мерло", "Фурмінт", "Мускат", "Сапераві", "Кейкфранкош", "Бастардо", "Шардоне" та багато інших.
Карло Шош з Кідьоша, Берегівського району привіз на фестиваль 15 сортів: "Минулого року заклав понад 16 тисяч літрів вина 22 сортів. Моє улюблене – "Черсегі фюйсереш", а десертне біле "Жужа ти моя солодка", створив на честь дружини Жужанни", – каже досвідчений винороб.
Карло Шош став цьогорічним переможцем фестивалю. Його білі та червоні вина визнано найсмачнішими. Призом для винороба стали живе порося та велике іграшкове тигреня. Друге місце поділили Василь Анталовський та Йосип Машіка, винороби з Мукачівщини, які отримали по ягнятку. Трете місце – у Ернеста Бірова з Берегівщини та Михайла Герича, винороба з Мукачівського району.
Вперше у рамках фестивалю мукачівці провели благодійну "Новорічно-різдвяну акцію від Василів". Спеціально для акції замаринували 400-кілограмового бичка. Тушу почали смажити ще зночі, аби зранку всі охочі могли посмакувати смаженою телятиною. Як повідомив виконувач обов’язків міського голови було виручено близько 10 тисяч гривень. На ці кошти, як і передбачалося, будуть закуплені книги для Мукачівської міської бібліотеки.

Джерело: tourinform.org.ua.