Конкурс ''7 чудесних туристичних маршрутів''


15 Mar 2010

Ініціатор та голова Оргкомітету акцій "7 чудес України", Заступник Голови ВР Микола Томенко повідомив, що з 1 березня розпочнеться конкурс по визначенню семи чудесних туристичних маршрутів...
Микола Томенко нагадав, що в Україні вже пройшли два етапи акції, під загальною назвою "7 чудес України". У 2007 році Фондом "Справедлива країна" була проведена загальнонаціональна акція "7 історико-архітектурних чудес України", а у 2008 році відбувся її другий етап – "7 природних чудес України". Обидва етапи конкурсу мали великий успіх. У 2008 році акція "7 природних чудес України" ввійшла у трійку найважливіших просвітницьких акцій року, а у 2009 році "7 чудес України" було нагороджено золотою медаллю "ЗНАК ЯКОСТІ" як найкращий культурно-туристичний пізнавально-просвітницький загальнонаціональний проект України.
Микола Томенко також нагадав, що минулого року проходила акція "Покажемо світу природні чудеса України", за результатами якої Біосферний заповідник "Асканія-Нова", який взяв участь у всесвітньому конкурсі "7 нових чудес природи", став одним із 77 природних чудес світу. "Про заповідник "Асканія-Нова" вже дізналися мільйони громадян з різних країн світу. А активна участь наших громадян у підтримці українського номінанта продемонструвала, що українське суспільство активно реагує на позитивні проекти. Спільними зусиллями ми реалізували проект, що сприяв суттєвому покращенню іміджу України у світі", - говорить М.Томенко.
Говорячи про новий конкурс "7 чудесних туристичних маршрутів" Микола Томенко розповів, що на першому етапі його проведення завершиться відбір конкурсантів, яких подають громадські організації та представники регіональних структур, що опікуються питаннями туризму. Згодом відбудеться представлення областями своїх номінантів, організація прес-турів та оголошення 21 фіналіста акції. Остаточне визначення 7 переможців акції буде відбуватися шляхом експертного та Інтернет-голосування.
За словами голови Оргкомітету конкурсу Миколи Томенка, метою проведення акції є визначення найбільш привабливих туристичних маршрутів вихідного дня та найкращої туристичної інфраструктури України. Окрім того, вона сприятиме укріпленню іміджу України як цікавої туристичної держави.

Джерело: tourinform.org.ua.