Україна відкриває нові шляхи розвитку туризму


06 Apr 2011

20 травня 2011 року на території НК "Експоцентр України" (пр-т Ак. Глушкова, 1) в дні роботи виставки "Еко-Відпочинок’2011" відбудеться конференція "Віа Регія - Україна - культурний шлях Ради Європи". Організатор - Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
Віа Регія – назва найстаршого та найдовшого сухопутного зв’язку між Східною та Західною Європою, який поєднує 8 держав, зокрема й Україну. Цей сучасний Європейський транспортний коридор отримав статус офіційно визнаного Радою Європи культурного шляху в 2006 році і називається "Віа Регія – культурний шлях Ради Європи".
Напередодні "Євро-2012" Україна має шанс вперше включитися до європейського культурного шляху “Віа Регія” (“Via regia”), що дозволить відкрити нові можливості для розвитку туризму.
Цей проект здійснюється Спілкою сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні за підтримки Державної служби туризму і курортів та Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”. Партнер: Європейський культурний центр, Рада з питань туризму та курортів.
Перші кроки на шляху до реалізації проекту будуть зроблені у рамках конференції "Віа Регія - Україна - культурний шлях Ради Європи" під час виставки "Еко-Відпочинок’2011". Це, зокрема, дослідження української частини шляху, який проходить через Київську, Житомирську, Рівненську, Львівську та Волинську області з метою створення геоінформаційної системи. Планується також створити навігаційну карту з відповідною інформацією про історико-культурні та туристичні об’єкти, та населені пункти у Віа Регія-коридорі.
Проект Віа Регія дуже важливий для туристичного потенціалу України, і ще одна можливість просування іміджу України у світі.