Внесено зміни до закону "Про туризм"


04 Mar 2012

Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про туризм" щодо надання туристичних послуг" № 4385-VI, що передбачає більш детальне інформування громадян про пропоновані їм послуги, нові обов'язки для туроператорів.
 Закон передбачає, зокрема, що будь-яка надана споживачеві туроператором інформація повинна містити достовірні відомості про умови договору про туристичне обслуговування.
 При цьому до укладення договору туроператор повинен надати споживачеві інформацію про керівника групи і засобі зв'язку з ним під час туристичної поїздки за кордон, час і місце проміжних зупинок і транспортних сполучень, категорію місця, яке споживач займатиме в певному виді транспорту, стан навколишнього середовища та ін.
  Закон також деталізує порядок укладення та умови договору на туристичне обслуговування, вводить нові зобов'язання туроператорів перед клієнтами.
 При цьому зміна вартості турпоїздки після укладення договору можлива не пізніше ніж за 20 днів до початку поїздки і допускається тільки у разі необхідності врахувати зміну тарифів на транспортні послуги, зміни податків, а також зміни курсу гривні до іноземної валюти, в якій прораховується вартість турпродукту.
Закон вступить в силу на наступний день після його публікації в офіційній пресі.