У замку на Житомирщині покажуть етнічну моду


10 Jul 2018

На території історико-культурного комплексу "Замок-музей "Радомисль", що на Житомирщині, 28 липня відбудеться Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізовано-етнічного одягу й аксесуарів.

Про це повідомляє Uzhgorod.net

"Фестиваль "Аристократична Україна" пройде вже втретє з метою пізнання етнографічної та культурної спадщини і досягнень регіонів України, популяризації етнічного одягу у молодіжному середовищі та серед громадян інших країн світу", - йдеться в публікації.

Зазначається, що програма фестивалю передбачає три секції показу. Перша – дефіле моделей в автентичному вбранні, де будуть продемонстровані оригінальні та відтворені аутентичні строї. Друга секція показу – демонстрація сучасного модного одягу та аксесуарів з етномотивами, а також дитяче дефіле. В межах третьої секції – "Сама шила" – свої роботи на рівні з кращими професійними дизайнерами демонструватимуть народні майстри.

Цьогоріч під час фестивалю буде проходити ярмарок народних майстрів, в якому братимуть участь майстерні з Київщини, Луцька, Житомирщини, Вінниччини. До того ж кожен відвідувач зможе взяти участь у майстер-класах, під час яких можна буде дізнатися секрети вишивки та відкрити свій талант за ткацьким станком.

Довідково. Замок-музей Радомисль, що розташований на історичному маршруті Віа Регія – це багатофункціональний історико-культурний комплекс. На території розташовано ландшафтний парк, який оточений двома природніми водоспадами та омивається водами ріки Мика. Тут розміщено єдиний на Житомирщині ірисарій, а також єдина в Україні відновлена середньовічна фабрика із виробництва паперу. Справжньою перлиною комплексу є розташований у ньому єдиний у світі Музей української домашньої ікони з експозицією "Душа України", концертний зал для камерної музики, приміщення для урочистостей, виставок, свят, а також трапезна та бутік-готель.