На Житомирщині зявиться новий туристичний маршрут


06 May 2019

На півночі Житомирщини розроблять туристичний маршрут, який пролягатиме визначними природними, історичними та культурними пам’ятками одразу чотирьох об'єднаних територіальних громад.
Як повідомляє інформаційний портал Перший житомирський, новий маршрут для мандрівників проляже територіями Овруцької, Словечанської, Олевської і Народицької ОТГ.

"Цей маршрут проходитиме історичними та культурними місцями. Розпочнеться з Овруча з церкви ХІІ століття, далі Словечанського кряжу – унікальні природні яри, водоспади, кар’єри. На цьому ж шляху у селі Хлупляни плануємо реставрувати панський маєток та створити на базі міні-готель, велосипедну станцію. Далі у Словечанській громаді відвідування старовинного містечка в с. Городище, Поліського заповідника. Потім лісовою дорогою до Олевської громади. А там усім відоме Камінне село, шлях вздовж річки Уборть до Народицької ОТГ, в якій обов’язкове відвідування села Базар, а також територій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС", – розповіла начальник відділу економічного розвитку і залучення інвестицій Овруцької ОТГ Оксана Левківська.

Наразі працюють над деталізацією туристичного маршруту, розробленням мапи майбутньої подорожі, яка триватиме до кількох днів. За маршрутом планують створити сувенірні ринки з доробками місцевих умільців.

За словами Левківської, після створення проекту залучатимуть грантові кошти на його реалізацію.

Створення нового туристичного маршруту відбувається спільно з Інститутом громадянського суспільства в межах міжмуніципального співробітництва.