У Вінниці пройде вікенд мандрівників


14 May 2021

У Вінниці 5-6 червня відбудеться Вікенд мандрівників, присвячений безмоторним видам туризму.

Про це повідомляє департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради

«5-6 червня у Вінниці на Території SUN вже вдруге відбудеться Вікенд мандрівників, який буде присвячений пішим і веломаршрутам та стане частиною майбутнього проєкту під назвою Camino Podolico. Захід відбудеться просто неба з дотриманням заходів протиепідеміологічної безпеки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма вікенду розкриє учасникам заходу тонкощі планування мандрівок, дасть змогу перейняти тревел-досвід з різних куточків України, а також забезпечить відпочинок на свіжому повітрі та можливість долучитися до першопрохідців нового туристичного проєкту Поділля, який планується включити до міжнародного маршруту Шляхів святого Якова.

У перший день вікенду досвідчені мандрівники, активісти та тревел-блогери будуть розкривати свої навички проходження піших та веломаршрутів, ділитися корисними лайфхаками щодо підготовки до подорожей і розкажуть цікаві історії, які траплялися з ними під час мандрів. Програма першого дня завершиться виступом етноф’южнгурту Folknery.

Другого дня вікенду всі охочі зможуть пройти частину майбутнього Подільського шляху святого Якова – міжнародного культурного маршруту, який бере свій початок від паломницької дороги до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела.

Проєкт Camino Podolico може стати поштовхом до створення екскурсійних шляхів по всій Україні та з'єднання їх з європейськими маршрутами. Цей піший маршрут сполучить 10 громад від Вінниці до Кам’янця-Подільського історичною дорогою через місто Бар.

Учасникам Вікенду мандрівників запропонують пройти частину маршруту – з Вінниці до с. Селище. Після подолання цієї дистанції у Селищі на них чекатимуть активності, зокрема прогулянка залишками старовинного Черленківського замку та візит на кінну ферму поблизу мальовничого озера.

Участь у заході безкоштовна.