ОСІННЄ ЗОЛОТО 2008


31 Aug 2008

Щорічно на другу неділю вересня у селі Березова Рудка, що на Полтавщині , проходить традиційне свято української пісні, присвячене поету і композитору Дмитру Омеляновичу Луценку, який є автором неповторних пісенних шедеврів «Як тебе не любити Києве мій» та «Мамина вишня». Кому не відомі ці твори, хто не знає цю видатну людину, а от батьківщину Луценка знають не всі. А Ви відвідали наше село?!
Широта Березоворудського краю чекає на своїх гостей, яких з кожним роком становиться все більше. Проте одними з найбажаніших гостей є нащадки панів Закревських, маєток і піраміда – усипальниця яких знаходиться на території нашого села. Життя змінило цих людей, вони живуть ледь не по всьому світу, проте привітність і відкритість їхніх сердець завжди до вподоби столітнім дубам, які садили їх предки.
А як щодо Березоворудського чаю та меду?! Туристи, які відвідують наш край зажди повертаються по ці чудодійні витвори природи і з задоволенням пригощаються, ще й додому беруть.
Поряд на алеї майстрів розвіваються вітром вишиванки та рушники, що вишивальниці з різних куточків пирятинського краю підготували для вас. Від давнини до сучасності тоненькою ниточкою протяглась історія віків. То ж цінуйте українську культуру і дізнавайтеся більше про нашу країну. Починайте з нашого села, адже ми завжди чекаємо на Вас!

Початок свята 14 вересня о 11.00 біля музею.
З питань участі народних майстрів та відвідувачів свята – звертатися за тел. 8 067 238 02 12. Катерина.
e-mail : kateruna44@gmail.com
Більше про село Березова Рудка – http://www.rydka.com.ua