В Ужгороді готуються до третього фестивалю молодого вина та параду Миколаїв


14 Dec 2009

В дегустаційному залі "Шардоне", що в старій частині Ужгорода, відбулася прес-конференція, присвячена підготовці до однойменного фестивалю, який проходитиме в обласному центрі 18-19 грудня.
Цього року через карантин довелося посунути винне дійство (що зазвичай проводиться в кінці листопада) на середину грудня. Втім, як запевнили журналістів організатори фесту (Олександр Ковач – голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття та Віктор Феєр – депутат міськради, президент Асоціації розвитку малого і середнього бізнесу та інновацій "Ужгород – XXI вік") – це навіть на краще, адже вдасться поєднати винний фестиваль зі святкуваннями дня Миколая й перетворити Ужгород 18-19 грудня на привабливе місце для туристів.
"Це вже третій за ліком фестиваль "Божоле" й про нього знають туристи навіть з-за меж України. Міськрада розуміє, що такий захід слід підтримувати, – каже Віктор Феєр, – адже я впевнений, що це свято молодого вина стане однією з візитівок Ужгорода. Саме тому було вирішено проводити його в пішохідній зоні, на вулиці Волошина, тобто в серці старого міста. Це приверне ще більше охочих спробувати закарпатського вина".
Олександр Ковач в свою чергу повідомив про новинки та сам перебіг фестивалю. Вже традиційно переможців конкурсу найкращого вина на виставці обиратимуть гості свята. "Ми виробили спеціальні карточки, які коштуватимуть 40 грн. У вартість входитиме спеціальний бокал з емблемою "Божоле" та можливість дегустувати всі виставлені вина. І зрештою, придбану карточку можна обміняти на 1 літр вина, яке сподобалося найбільше. Гадаю, це справедлива пропозиція, адже за 40 грн. турист отримує і сувенір, і право взяти участь в дегустуванні-оцінюванні, і літр облюбованого напою. Крім того, проводитиметься карткова лотерея – кілька власників карточок отримають призи". Подумали організатори й про тих, хто приходитиме на "Божоле" лише на кілька хвилин й не матиме часу на довгі дегустації та очікування результатів: ціни на пляшки вина будуть демпінгові – від 25 до 40 грн. Як розповів Федір Шандор, завкафедри туризму УжНУ, фестиваль стане апогеєм заходів до дня Миколая в Ужгороді. Крім винних дегустацій відбудеться і сільськогосподарська конференція, присвячена традиціям виноробства та винному туристичному шляху. 18 грудня о 14.00 пройде зокрема парад Миколайчиків: близько півтори тисячі дітей, переодягнених миколайчиками, роздаватимуть містом півтонни цукерок!
Сергій Денисенко, представник корпорації свят "Не понял" презентував другий парад Миколаїв у місті, а його співрозмовник Олександр Коваль розповів про підведення підсумків туристичного року-2009 у Закарпатті.

Джерело: tourinform.org.ua.