Опішнянський фестиваль натуральної їжі запрошує!


18 Jul 2016

Розпис

14 серпня 2016 року в межах проекту з розвитку сільського органічного виробництва на селі «Ферма натуральних продуктів» відбудеться Опішнянський фестиваль натуральної їжі (Opishnya Natural Food Festival).

Організатори фестивалю щиро запрошують всіх бажаючих відвідати їх захід. Вони впевнені, що за допомогою традиційних страв Полтавщини,  зроблять свій внесок в популяризацію органічної культури та здорового харчування.

Іншою важливою метою,  Фестивалю є підтримка фермерського органічного господарства в українських селах, адже розвиток фермерства зробить суттєвий крок до збільшення конкуренції між виробниками, а це, в свою чергу, спричинить збільшення якості продуктів, від чого виграють всі – і виробники і споживачі.

Головним організатором «Опішнянського Фестивалю Натуральної Їжі» виступило ЕтноОб’єднання «Старий Хутір», в багаторічному досвіді, якого є практика проведення подібних гастрономічних та соціально-пізнавальних проектів, таких як: соціальний проект «Мандруймо Полтавщиною» (2012 р.), гастрономічний фестиваль «Борщик в глиняному горщику» (2014 р.), соціальний проект по розвитку сільських територій «Ідея від волонтера» (2015 р.).

Відвідавши  фестиваль, ви спробуєте сирники, крупці, узвари, трав’яні чаї та багато-багато інших страв. А також на власні очі побачите розмаїття українських екологічно чистих овочів, фруктів, молокопродуктів тощо!

У програмі Фестивалю:
– дегустація страв від українських фермерів-сироварів, хліборобів, виробників м’ясних продуктів, овочів та фруктів;
– урочисте відкриття перепелиної ферми в межах проекту з розвитку сільського органічного виробництва на селі «Ферма натуральних продуктів»;
– майстер-класи для дітей та дорослих від Арт-проекту «Вечорниці» й Центру Української Культури та Мистецтва (створення сирних коників, розпис медяників, виготовлення глиняних свищиків, народної ляльки тощо);
– виступи експертів та практиків у сфері органіки;
– презентація науково-пізнавального фільму.

Місце проведення: смт. Опішня, вул. Ватутіна 15, «ЕтноОб’єднання Старий Хутір».
Організатор заходу: ЕтноОб’єднання «Старий Хутір».
Куратор: Куденець Олександр, тел. 097-678-48-42,  tsp.2013.go@gmail.com

Реєстрація та детальна інформація на сайті: fest.touristvillage.pl.ua