В Моринцях відбувся тренінг «Туристична садиба – з нуля до успіху»


05 Mar 2017

10 лютого 2017 року в селі Моринці, на батьківщині Великого Кобзвря, відбулася презентація  першого відкритого бізнес-тренінгу із зеленого туризму «Туристична садиба – з нуля до успіху» місцевої жительки Віри Чепурної, який має стати регулярним.

 

На презентації були присутні не лише охочі облаштовувати сільські «зелені» садиби, а й земляки Віри Степанівни, які з цікавістю оглянули «бабусину кімнату» та музей старожитностей – своєрідні скарбниці національної минувшини: домоткані сорочки, рушники, стародавні керамічні горщики, ікони, хатнє начиння. Ознайомилися і з методикою написання «родового дерева», оглянули сіннник, гойдалки, бесідки.

Вітаючи гостей заходу, сільський голова Моринець Євгеній Штанько зазначив, що моринська громада пишається, що саме у їхньому селі, на Тарасовій батьківщині завдяки невичерпному ентузіазму та енергії Віри Чепурної є така унікальна садиба, де навдивовижу гармонійно поєдналося минуле та сучасне нашої української нації.

В ході презентації садиби Віра Стефанівна розповіла гостям, як можна у звичайній сільській хаті облаштувати комфортний куточок відпочинку для туристів. Поділилася певними практичними навичками ведення сільського зеленого туризму.

- На таких обійстях чути, як дихає на повні груди Україна, і саме за такими садибами – майбутнє України. Віра Стефанівна нині робить дуже велику і потужну справу. Ця людина має справжню українську душу і щиро ділиться власним досвідом із усіма бажаючими, тому я рада була почерпнути її знання та уміння, - зазначила звенигородська поетеса Людмила Солончук, даруючи господині «Кобзаревої колиски» власні поетичні збірки, які, як сказала Віра Чепурна, обов’язково стануть для її гостей путівниками у світ витонченого українського Слова.

За словами Віри Чепурної, нинішній відкритий тренінг започаткував низку тренінгів із зеленого туризму на батьківщині, яку «сходив Тарас малими босими ногами».