У Мелітополі з'явиться літак-музей


22 May 2018

У Мелітополі, що в Запорізькій області, цьогоріч планують відкрити сквер авіаторів, який може стати місцем паломництва туристів.

Як повідомляє РІА "Мелітополь", головною "родзинкою" нової атракції стане справжній транспортний літак Ан-26 з розмахом крил 38 метрів і довжиною фюзеляжу 32 метри, який встановлять на шпилі й направлять на схід.

"Проектом передбачена архітектурна підсвітка, яка імітуватиме злітну смугу, ніби літак йде на зліт. Висадять дерева, встановимо лави, додатково зробимо паркувальний майданчик для автомобілів. Плануємо підключити управління культури, щоб в самому літаку ще й проводилися екскурсії. В кабіні можна організувати музей, куди ходитимуть школярі та студенти. Думаю, їм буде цікаво дізнатися про розвиток авіації в Україні та в Мелітополі зокрема. Цьогорыч сквер ми вже хочемо здати в експлуатацію", - розповів координатор проекту депутат Мелітопольської міськради Михайло Маслов.

Рішення про створення скверу, який увічнить пам'ять льотчиків Мелітополя, загиблих в різні роки під час військової служби, було ухвалено ще 2016 року. Впродовж двох років йшов процес оформлення документації та погоджень з Новомиколаївською військовою частиною, яка передає Мелітополю літак, з Міністерством оборони України, Фондом держмайна.

Зазначається, що зараз переговорний процес завершено і вже готовий проект скверу. Він розташовуватиметься біля автовокзалу на перехресті вул. Інтеркультурної та Воїнів-інтернаціоналістів. Площа комплексу становитиме близько 2300 квадратних метрів.