Другий день – політ нормальний: SkyUp виконує вже шостий рейс


22 May 2018

Перший рейс нової української авіакомпанії SkyUp з Києва в Шарм-Ель-Шейх 21 травня був виконаний зі 100% завантаженням.

Про це повідомляє профільний ресурс ЦТС з посиланням на інформацію авіакомпанії SkyUp.

"В авіакомпанії поінформували, що в перший рейс відправилися 189 пасажирів. Це число відповідає кількості посадкових місць в літаку Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-SQA", - йдеться у повідомленні.

Водночас, в авіакомпанії не змогли прокоментувати, чому перший рейс відбувся 21 травня, а не 19, як було анонсовано кілька днів тому.

Станом на 10:00 22 травня SkyUp виконує вже шостий переліт між Києвом і Шарм-Ель-Шейхом. На даний час вильоти відбуваються з певними затримками - від 50 хвилин до півтори години.

Як відомо, чартерні перевезення української лоукост-авіакомпанії SkyUp 2018 року здійснюватимуться з Києва, Харкова, Львова і Одеси за 16 напрямами - Анталья, Бодрум, Даламан, Шарм-Ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тірана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубаї.

Планується, що перші внутрішні українські регулярні рейси запустяться наприкінці червня 2018 року. На першому етапі рейси заплановані за двома напрямами: Київ - Одеса, Харків - Одеса.

Міжнародні регулярні рейси 2018 року плануються за такими напрямами - Київ - Барселона, Київ - Дубаї, Київ - Ларнака.

З 2019 року мережа маршрутів розширюватиметься разом зі зростанням парку літаків авіакомпанії SkуUp.

Вартість всіх регулярних перевезень формуватиметься по лоукост-моделі без багажу і обраних додаткових послуг. Вартість залежатиме від напряму обраної подорожі та від часу придбання квитків. Наприклад, квиток "Київ-Одеса" коштуватиме від 499 гривень в один бік.

Лише за 2018 рік авіакомпанія планує надати послуги близько 650 000 українців.

На даний час флот авіакомпанії складається з середньомагістральних суден типу Боїнг 737-800 NG (Neхt Generation) ємкістю Y189 місць, 2013 року випуску. Це наймолодший флот серед українських авіакомпаній - середній вік повітряних суден становить 4 роки.

Цей тип літаків є найбільш затребуваним серед лоукост-перевізників у всьому світі. Вже 2018 року флот буде збільшено до 5 літаків. А динаміка розвитку передбачає розширення флоту щонайменше на 3 судна на рік на базі бортів Боїнг 737-800 і Боїнг 737МАХ (нове сімейство літаків, яке прийде на зміну Боїнгу 737NG).

2019 року планується збільшення бортів до 8.

Також авіакомпанія SkyUp підписала контракт з корпорацією The Boeing Company на 624 мільйони доларів на виробництво п'ятьох високотехнологічних літаків серії Boeing 737 Max з можливістю дозамовлення ще п'ятьох літаків. Таким чином, у 2023-2024 роках в Україні з'явиться до десяти нових ультрамодерних літаків, які використовуватимуться українською авіакомпанією. Це безпрецедентний контракт для українських авіакомпаній.