Під Луцьком відкриється Бандерштат


03 Aug 2018

У селі Рованці під Луцьком у п'ятницю, 3 серпня, розпочнеться дванадцятий фестиваль українського духу "Бандерштат".
Як повідомляють  "Волинські новини" із посиланням на організаторів фестивалю,  для проведення "Бандерштату" розглядалися десятки варіантів локації, але саме це місце виявилося найбільш ідеальним. Цьогоріч було дещо зменшено територію фестивалю, тому не буде таких великих порожніх локацій, як торік. Будуть певні зміни щодо розташування наметового містечка: ближче до нього розмістять урбан-сцену. Завдяки змінам напрямків розташування сцен звук не накладатиметься один на одного.

Першою ж атракцією для відвідувачів, за словами організаторів, стане міст на вході до фестивалю, який зроблять більш стійким, ніж торік.

Як розповіла координатор урбан-сцени Юлія Сливінська, у заході візьмуть участь понад 60 гуртів, які виступатимуть на чотирьох сценах: головній, урбан, тихій та нічній.

Традиційно у "Бандерштаті" братиме участь гурт "Тартак", вперше тут виступлять "Плач Єремії" та "Друга ріка", буде п’ять закордонних гуртів, також зіграє Віктор Павлік із рок-програмою.

В останній день фестивалю, 5 серпня,  за сприятливої погоди організатори планують запалити велику ватру, біля якої пісні учасників фестивалю зможе заспівати кожен охочий. Також традиційно відбуватимуться нічні кінопокази – демонструватимуть фільми "Кіборги" та "Дебальцеве".

Крім того, на відвідувачів чекають літературна сцена, найбільше дитяче містечко за всі роки фестивалю, денні та нічні квести, фуд-корт і традиційний флешмоб.

Організатори також нагадали, що "Бандерштат" є одним з небагатьох фестивалів України, вільних від алкоголю.