На Прикарпатті відновлять вузькоколійку до Кедрової палати Шептицького


04 Oct 2018

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу разом з Брошнів-Осадською ОТГ працює над проектом відновлення старої вузькоколійки.

Про це під час Ярмарки вакансій в Івано-Франківську заявила професор кафедри фінансів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ліліана Гораль, повідомляє Укрінформ.

"Брошнів-Осадська ОТГ хоче реконструювати стару колію, використовуючи її для перевезення лісу та туристичних послуг. Це – стара вузькоколійка. Наразі ми робимо техніко-економічне обґрунтування  проекту, з яким об’єднана громада  буде працювати вже з європейськими структурами", – повідомила Гораль.

Відомо, що йдеться про вузькоколійку, яка з’єднувала свого часу селище Брошнів-Осада з Осмолодою. Її протяжність – близько 70 км. Вузькоколійка існувала ще за часів Австро-Угорщини й була прокладена до резиденції Митрополита Шептицького, відомої під назвою "Кедрова палата", що в урочищі Підлюте Рожнятівського району. Раніше на цій вузькоколійці працював батько Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

На створення проекту відновлення вузькоколійки з обласного бюджету скеровано 50 тис. грн.