Гірськолижні курорти Карпат понизили ціни на 10%


03 Dec 2009

Зараз значно більше українців віддають перевагу Карпатам, чим іноземним гірськолижним курортам. В першу чергу із-за доступності цін і поліпшення рівня обслуговування. В порівнянні з минулим роком ціни в Карпатах знизилися на 10%. В основному, це туристи з Центральної і Східної України. Жителі західних областей відпочивають удома або віддають перевагу подорожі закордон.
В порівнянні з іншими країнами в санаторно-курортних закладах Закарпаття на зимові свята вже на минулому тижні 74% місць були розкуплені. Більшість покупців - це московські і київські туроператори, які, не чекаючи передноворічного ажіотажу і не дивлячись на пов'язану з грипом паніку, скуповують місця в готелях і санаторіях, поки місцеві підприємці не підняли ціну.
Туристичні компанії стверджують, що на Новий рік карпатські курорти будуть заповнені. За словами туроператорів, ціни на гірськолижні курорти цього року нижчі, ніж у минулому, але більше не знизяться, а то підприємствам доведеться працювати собі в збиток.
У деяких готелях вартість номерів в період свят в півтора рази вища за звичайну зимову вартість, і в п'ять разів перевищує літню ціну.
Представлені в інтернеті ціни за ніч в двомісному номері варіюються від 100 грн. до безкінечності, а деякі санаторії і пансіонати на свята пропонують виключно турпакети, тривалістю сім днів. Правда, забронювати стандартний номер економ-класу сьогодні буде вже дуже складно.
Не дивлячись на заяви туроператорів, дешевих варіантів проведення Новорічних свят в Карпатах вже немає, сайти невеликих готелів пропонують розміщення за цілком прийнятною ціною.

Джерело: tourinform.org.ua.