Названий найкращий у світі сир


21 Dec 2009

Найкращий у світі сир не французький, а канадський. Канадський сир Cinderella названий найкращим у світі. Саме він переміг у конкурсі World Cheese Awards 2009, на якому були представлені 2 440 видів сиру з 34 країн світу.
Головний приз конкурсу вперше отримав канадський сир, повідомляє видання Montreal Gazette. Козячий сир Cinderella виготовляють у канадській провінції Квебек (у 50 км від самого міста Квебек). "Попелюшку" (саме так перекладається назва сиру) можна купити в сирних магазинах Квебека або у будь-якому супермаркеті Канади.
Над виробництвом цього сиру трудяться 150 людей фірми St. Raymond de Portneuf. У магазинчику при заводі він коштує близько 5 доларів за 125 грамів.
"Наші майстри, які виготовляють сир вручну, дуже щасливі і горді перемогою", - сказала прес-секретар виробника Карін Венассі. За її словами, вони не дуже сподівалися на перемогу, оскільки для цього треба було обійти дуже багатьох сильних конкурентів.
Венассі також не могла сказати, скільки саме виготовляється найкращого сиру у світі за рік. За словами прес-секретаря компанії, виробництво пов'язано з потребою на ринку. Очевидно, що тепер воно суттєво зросте.
Сир Cinderella переміг відразу в усіх категоріях. Результати конкурсу було оголошено під час урочистого вечора на Канарських островах у присутності 300 експертів із сиру з усього світу.

Джерело: tourinform.org.ua.