Володаря ''найкращої роботи в світі'' вжалила дуже отруйна медуза


14 Jan 2010

Британця, що працює наглядачем австралійського тропічного острова біля узбережжя штату Квінсленд, вжалила крихітна, але дуже отруйна медуза, яку не видно неозброєним оком.
34-річний Бен Саутхолл отримав роботу, яку назвали "найкращою у світі" в результаті відкритого конкурсу, в якому брали участь 34 тисячі претендентів з усього світу.
Протягом шести місяців Саутхолл жив на австралійському острові Гамільтон, в районі Великого Бар'єрного рифу, спостерігаючи за природою острова.
Інцидент з медузою стався на останньому тижні перед закінченням його контракту, повідомляє ВВС. Медуза іруканджі - винуватиця травми - мізерно мала, розміром із сірникову головку. Її навіть не затримують сітки, які влада Квінсленда встановлює під водою поблизу популярних курортів.
Крихітну медузу знайти неозброєним оком практично неможливо. Однак, незважаючи на розмір, її укус може бути смертельним. У 2002 році від її укусу померли двоє туристів.
У своєму блозі, який доглядач зобов'язаний вести за умовами контракту, Саутхолл написав, що відчув на пляжі "легкий укол".
Однак, після того, як у нього піднялася температура, розболілися голова і спина, підвищився тиск і стисло в грудях, лікарі діагностували укус медузи.
"Я думав, що мені вдалося обійтися без сутичок з усякою небезпечної живністю, яка тут живе", - пише Саутхолл у своєму блозі.
"Мене не вдарив кенгуру, не з'їла акула, не вжалили ні павуки, ні змії, але в останній день на острові Гамільтон я став жертвою істоти, відомої як медуза іруканджі", - продовжує він. Саутхолл наступив на медузу на пляжі, коли сходив з водного мотоцикла. Сам Саутхолл зізнається, що був неправильно одягнений для такої розваги.
У цю пору року відвідувачам всіх пляжів рекомендується одягати спеціальний гумовий костюм, який оберігає від укусів медуз, а заодно не дає обгоріти на сонці.
Наразі Саутхолл повністю видужав, пройшовши курс лікування антибіотиками і добре відпочивши.

Джерело: tourinform.org.ua.