Forbеs: Рейтинг готелів із найкращими краєвидами


08 Jun 2010

Шалений ритм життя, стреси, необхідність постійної концентрації уваги – важливі зустрічі, діти, ПК – усе це виснажує нервову систему. Науковці стверджують, що навіть короткий відпочинок у якому-небудь мальовничому місці та споглядання природи може дати необхідну розрядку.
Тож, узявши за основу рекомендації експертів з подорожей, Forbеs представляє перелік готелів із найрозкішнішими краєвидами.
Любителям заходу сонця несила буде відвести очей від того, що Джордж Графакос, менеджер готелю Dreams Luxury Suites у Санторіні, Греція, називає "найвідомішим заходом сонця на землі". Невеличкий готель, що має лише чотири розкішні номери, розташований на західній стіні кальдери Санторіні. Кальдера - кам'яна западина, що залишилася від прадавнього вулкану, височить над Егейським морем. Згідно з легендою, саме в цьому місці знаходилася Атлантида. "Я чув, що заходи сонця у Санторіні - найчудовіше, що є в світі. Я завжди вважав, що це перебільшення... доки не відвідав (Санторіні). Я мусив час від часу щипати себе, аби переконатися, що не сплю", - розповідає один з відвідувачів готелю.
Для тих мандрівників, кого більше надихає земля, аніж море, готель Oberoi Resorts Wildflower Hall поблизу Шімли, Індія, пропонує геть інший вид заходу сонця. Розташований на пагорбі висотою понад дві з половиною тисячі метрів над рівнем моря, готель відкриває зі своїх вікон запаморочливий вигляд на Гімалаї та незайманий кедровий ліс. Президент туристичної агенції Hilliard and Olander Дайан Хілліард радить обирати номери на вищих поверхах. "Я не могла запнути штори ані вдень, ані вночі. Вид на гори, долини та селища у світлі сонця або місяця був нескінченним дивом", - згадує вона. У номерах на четвертому поверсі вікна взагалі займають усю стіну, від підлоги до стелі.

Кожен клієнт готелю Wolwedans Resort, що розташований у серці 180 гектарів заповідника NamibRand Nature Reserve у Намібії, має змогу відчути себе самим у цілому світі. З кожного номера йому відкриється панорамний краєвид пустельних дюн, хвиль савани та яскравих скелястих колон. Гості також можуть перебувати у розкішних, повністю обладнаних наметах, розташованих на платформах, піднятих понад дюнами.
Відпочинок не завжди означає цілковиту тишу та спокій.

Коли фахівець з подорожей GreenSpot.travel Річард Едвардс вперше відвідав готель Lapa Rios у Коста Ріці, за сніданком йому склали компанію дюжина павукоподібних мавп, тукан та парочка папужок ара, які спокійнісінько насолоджувались власними сніданками на гілках. Еко-курорт, що знаходиться посеред 400 гектарів дощового лісу півострова Оса, пропонує фешенебельні пальмові бунгало, повністю відкриті Тихому океану та оточені тропічною рослинністю. Від дощового лісу гостя відділяє лише тонка протимоскітна сітка. Співробітники готелю радять обирати бунгало, розташовані на високому пагорбі, звідки відкривається найліпший вид на океан та ліс.

Безперечно, список найкращих краєвидів був би неповним, якби в ньому не було прозорої тропічної води та білосніжного піску. В останні роки надводні бунгало набувають все більшої популярності, та Grand Water Villa at One & Only's Reethi Rah Resort на Мальдивах лишається ідеальним втіленням уявлення про тропічний рай."(Цей готель) приваблює тих, хто шукає неторкану красу та природне оточення, які можна знайти лише у цьому місці", - каже віце-президент бюро подорожей Virtuoso Ltd Альберт Еррера.
Вчені не мають сумнівів, коли ми насолоджуємось краєвидами, то повертаємо собі емоційне здоров'я. Головне - в жодному разі не тягти із собою комп'ютер.

Джерело: tourinform.org.ua.